Subscribe Us

Advertisement

Σόγια με ντομάτα, πράσο και ρύζι



Σόγια με ντομάτα, πράσο και ρύζι (6 μεγάλες μερίδες):

250 γρ κεμπάπ σόγιας, ζεματισμένο και ελαφρά στυμμένο.
Το αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.  Τσιγαρίζουμε σε πλατιά λαδωμένη κατσαρόλα μαζί με
1 ξερό κρεμμύδι + 3 πράσα σε ροδέλες και στο τέλος του γιαχνίσματος προσθέτουμε
1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα σε κύβους ή 2 μέτριες ή 1 κονσέρβα κονκασέ.

Βράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου με λίγο νερό και στα 10 τελευταία προσθέτουμε και
1 φλιτζάνι ρύζι. Αφήνουμε να πέσει η βράση και να τραβήξει τα υγρά το ρύζι, χωρίς να μείνει τελείως στεγνό.

Μπορούμε κατά το βράσιμο να προσθέσουμε λίγο περισσότερο αλάτι και κανέλα ή άλλο μπαχαρικό της αρεσκείας μας για να εμπλουτίσουμε τη γεύση του φαγητού. Επίσης, μπορούμε να το «σβήσουμε» με κρασί στο τέλος του τσιγαρίσματος, πριν ρίξουμε τη ντομάτα,  για ακόμα πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια