Subscribe Us

Advertisement

Ρυζόγαλο αλά Ονειροφάη, χωρίς ρύζι και χωρίς βράσιμο



Τροφή του ανθρώπου το όνειρο και μην το γελάτε καθόλου. Ο νους μας συνωμοτεί με τις αισθήσεις τόσο συχνά, ώστε να μας παρουσιάσει τα πράγματα όπως τα θέλει, που η πραγματικότητα τελικά αποκτά νόημα ποιητικό, όπου ο καθένας μας της δίνει τη σημασία που ο ίδιος επιθυμεί.

Δεν ξέρω λοιπόν στα σίγουρα αν ήτανε της φαντασίας μου, μα κάνοντας τελευταία μερικά διατροφικά πειράματα, μου προέκυψε το πιο γευστικό και  απροσδόκητο αποτέλεσμα! Ένα πεντανόστιμο και υγιεινότατο σνακ, που δε θέλει παρά ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και είναι η πιο τέλεια απομίμηση του "μαμαδίστικου" ρυζόγαλου.

Τα υλικά μας είναι απλά:

1- μια μερίδα ανθότυρο, 60 περίπου γραμμάρια
2- ένας αρκετά γινωμένος λωτός
3- ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένος λιναρόσπορος
4- μπόλικη κανέλλα σκόνη


Και η διαδικασία επίσης απλή:

Λιώνουμε με το πιρούνι το ανθότυρο, μέσα σε ένα πιατάκι φρούτου ή μπωλ παγωτού. Πασπαλίζουμε με το λιναρόσπορο και την κανέλλα και ανακατεύουμε απαλά. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τον λωτό, κόβοντας με ένα κουταλάκι σε μικρές μικρές ζουμερές μπουκίτσες, περίπου όπως θα αδειάζαμε μια ντομάτα για γεμιστά. Αναμειγνύουμε το φρούτο με το ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν όλες οι γεύσεις. Το κατά φαντασίαν ρυζόγαλό μας είναι έτοιμο!

Καλή σας όρεξη κι ελπίζω να το απολαύσετε όσο εγώ

Τ. Η.

Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια