Subscribe Us

Advertisement

Βίδες με θαλασσινά σε πλούσια ροζ σάλτσα



Υλικά: δυο χούφτες ψιλοκομμένα καλαμαράκια ή θράψαλα,
30 μύδια καθαρισμένα,
ένα πακετάκι σουρίμι με γεύση καβούρι  (τα μπαστουνάκια κομμένα σε 4-5 κομμάτια),
ένα ματσάκι άνηθο, 
ένα κρεμμύδι ξερό,
2-3 κρεμμύδια φρέσκα,
μια χούφτα καλαμπόκι φρέσκο ή από κονσέρβα στραγγισμένο,
μια μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος,
ένα πακέτο ζυμαρικά βίδες,
αλάτι, πιπέρι, λάδι,
λευκό ξηρό κρασί προαιρετικά
μαγιονέζα και κέτσαπ  για το σερβίρισμα.


Τσιγαρίζουμε τα κομματάκια σουρίμι σε κατσαρόλα με λάδι, προσθέτουμε τα μύδια, τα καλαμαράκια, κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και κρεμμύδι φρέσκο σε ροδέλες και τέλος το καλαμπόκι.

Σβήνουμε με νερό ή λευκό κρασί , προθέτουμε το άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε. 

Αφήνουμε να βράσουν για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί και να μαλακώσουν τα υλικά. 

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι και ρίχνουμε τις βίδες.  Προσέχουμε να είναι λίγο το νερό, ώστε το περισσότερο να το ρουφήξουν τα ζυμαρικά- τα σβήνουμε μισοβρασμένα και δεν τα σουρώνουμε.

Προσθέτουμε στις βίδες μια κρέμα γάλακτος και τέλος αναποδογυρίζουμε όλη την κατσαρόλα μέσα στα θαλασσινά μας. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα και σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε από πάνω με μια κουταλιά μαγιονέζα ανακατεμένη με κέτσαπ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια